'Impulsief gedrag met diagnose ADHD, blijkt een Trauma te zijn'

31-12-2019

Je bent 16 jaar en je bent gestopt met de medicatie voor ADHD. Je omgeving is het impulsieve gedrag zat.
Grote mond, schelden, impulsief en agressief reageren. En jij zelf bent je volle hoofd zat.

Je tekent je overvolle hoofd. En je geeft aan wat je nodig hebt voor de rust. We ruimen je hoofd op en vervolgens hang je lekker in de stoel. Ruim 30 minuten lig je ontspannen en te genieten van het overzicht en rust in je hoofd.

De tweede afspraak gaat over je kernwaarden. We gaan de verdieping in en wat blijkt, de allerdiepste waarde waar je, jezelf in herkent vanuit het impulsieve gedrag is 'onmacht'. Je bent verbaasd zo kort en krachtig ben je zonder op de inhoud in te gaan bij de kern.

Je tekent de levensloop lijn en zet stippen voor alle momenten waar je de onmacht hebt gevoeld.

Daar heb je een moment, je ziet de beelden, voelt de pijn, hoort het geluid en hebt er vele gedachtes bij. Een voor een ruim jij je innerlijke beleving op. En je nieuwe strategie staat er. Je geeft aan het thuis te bespreken. Je komt tot inzicht dat het gedrag geen adhd is en wel het vervolg van de onmacht vanuit een trauma. Wat in de innerlijke strategie tot impulsief gedrag leidt om die onmacht niet meer te voelen.

De derde keer geef je aan dat je geen conflicten meer hebt en de zwarte vlek van het gedrag uit onmacht is weg. Je geeft aan met het sportteam te sporten zonder impulsief gedrag.

Op school wil je ook graag uit het impulsieve gedrag. Je geeft aan behoefte te hebben om rustig te reageren. Daarvoor besluit je een stop knop te maken.

Vandaag belde je mij.... blij verrast over de complimenten die je ontvangt over je gedrag. Thuis en op school!

En dat je graag indien het nodig is nog een keer weer langs komt.

Agnes helpt je graag bij volle hoofden en problemen met:, #angst, #trauma, #PTSS #rouw #verlies, #faalangst, #leerproblemen, #ADD, #ADHD, #ASS, #dyslexie, #discalculie #roken, #eetproblemen en #verslaving.

Start vandaag en maak contact met Agnes Meijboom van Wijk - info@meijwijk.nl Professioneel MatriX, MatriX Flexibele trainer en NOBCO en NOLOC Coach Practitioner -